BEDRIFTSTEKNOLOGI

Danmark: Telenor fikk - Telia ikke

Den danske telestyrelsen har tildelt Telenors danske datterselskap Sonofon frekvenser for radioaksess, som kan brukes til å omgå Tele Danmarks kobbernett. Telia danske selskap nådde ikke opp i konkurransen.

Frode Eriksen
19. des. 2000 - 11:11
Sonofon

I tillegg til at Telia Danmark ikke fikk, fikk heller ikke det tidligere telemonopolet Tele Danmark AS, nå omdøpt til TDC frekvenser. At Tele Danmark ble avvist var en større overraskelse enn at Telias danske selskap ikke mottok frekvenslisenser.

Det nye frekvensene kan benyttes som alternativ til faste telenett, og kan derfor benyttes til å omgå Tele Danmarks aksessnett ut til kundene både i privat og i bedriftsmarkedet.

Radioaksessfrekvensene som også kalles for FWA (Fixed Wireless Access) er et radiobasert system, ikke ulikt GSM, men benytter andre frekvenser.

- Sonofon leverer varen allerede neste år. Den nye konkurransesituasjonen gir lavere priser for kunder som allerede har ADSL, og nye muligheter for alle de som enda ikke har ADSL, sier administrerende direktør i Sonofon, Ulrik Bülow.

I sin tjeneste garanterer Sonofon hastigheter fra minimum 256 kbps opp til 34 Mbps fra sommeren 2001. Sonofon lover privatkunder 95 prosents dekning av landet, mens dekningen for bedriftskunder beregnes til 85 prosent.

I alt ble det tildelt sju lisenser av de danske telestyrelsen. På 3,5 GHz fikk foruten Sonofon, Tele2 Danmark og amerikanske Formus. På 26 GHz fikk også Formus og Sonofon frekvenser, i tillegg til danske Global Connect Access og det tyske selskapet Mediascape Communications.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.