BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk meglerhus kjølig til Telenor-aksjen

I en fersk analyse inntar Danske Securities en forholdsvis kjølig holdning til Tormod Hermansen, og anbefaler investorer å lete etter andre aksjer i telekomsektoren.

Oddmund Grøtte
8. jan. 2001 - 06:00

- Det finnes bedre alternativer andre steder, skriver analytiker Poul Ernst Jessen i Danske Securities i en fersk analyse på Telenor datert 5. januar. Anbefalingen er "hold".

Etter at Telenor ASA har vist en svakere utvikling i aksjekursen enn sine konkurrenter siden aksjen ble notert på Oslo Børs og Nasdaq, innrømmer likevel analytikeren at selskapet begynner å bli attraktivt priset. Men det er først og fremst mangelen på selskaps-spesifikke nyheter som gjør at aksjekursen neppe vil utvikle seg særlig positivt fremover, heter det i analysen.

Danske Securities forventer middelmådige resultater de neste to årene på grunn av store investeringer i nye forretningsområder. Men etter 2002 forventer meglerhuset at resultatet vil ta seg opp. Analytikeren fremhever også at Telenor ikke er noe oppkjøpskandidat så lenge staten sitter på en dominerende eierpost.

Det forventes at salget av Viag Interkom GmbH vil frigjøre penger til nye oppkjøp, og et eventuelt salg av ESAT vil ytterligere gi rom for flere oppkjøp. Meglerhuset forventer at pengene fra dette vil brukes til å styrke posisjonen i Norden - etter at Telenordia ikke fikk UMTS-lisens i Sverige - og internasjonalt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.