RESULTATERFINANS

Dansk netthandel kaster inn håndkleet

Den høyprofilerte netthandelen Gubi.com, som selger klær på nettet, er til salgs. Gründeren vil gi seg mens leken er god og håper at noen vil ta over hjertebarnet. Selskapet har penger til å drive på sparebluss frem til årsskiftet.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. juli 2000 - 11:46


Dressmart
boo.com
Les om klesfadesene:
Dressmart.tom for penger
Totalkollaps for Boo.com
Gubi.comJyllandsposten


Nå velger Gubi.com å gi seg mens leken enda er god. Selskapet har penger til å drive på sparebluss ut året, og utsiktene til å hente inn mer penger i dagens marked er mildt sagt minimale.

Motehuset som gründer Jacob Gubi Olsen en gang planlagte er nå for salg, og i følge den danske avisen Jyllandsposten skal flere være interessenter til selskapet. Blant annet skal en detaljist, samt to internasjonale Internett-selskaper være interessert i å overta selskapet.

Gründeren selv, Gubi Olsen, legger ikke skjul på at det var Dressmarts betalingsstopp som satte en støkk i han.

- Dressmart var utpekt som den bedriften som gjorde alt riktig. Vi hadde en dialog med selskapet i februar, og de regnskapene jeg så viste at de ville ha penger til å dekke sine utgifter i to år fremover. Nå tror jeg at vi er en del av en industri som vil få svært vanskelig med å overleve, sier Gubi Olsen til den danske avisen.

- Tidene har endret seg. Bransjen skal vise profitt, og etableringskostandene er store. Hvis man skal overleve i dag må man ha volum sier Olsen, som om ikke lenge blir handelsløs kremmer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.