BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk telestreik fortsetter

- Det er ikke en helt normal arbeidsdag, konstarerer faglig sekretær Karl Høst, i det danske Telekommunikationsforbundet som organiserer 75 prosent av Tele Danmarks nesten 17.000 ansatte. Fredagen har stort sett gått med til møter for de tillitsvalgte.

Frode Eriksen
31. jan. 1997 - 17:30

Fredagens aksjoner omfattet vel 7000 av selskapets ansatte, mens fredagens streiker omfattet vel 5000 tele-ansatte.

Tirsdag er det tillyst en demonstrasjon ved Tele Danmarks hovedkontor i Århus og det er ventet av flere 10-tusner vil delta. Fram til da er det ikke ventet at tele Danmark vil fungere på normalt vis.

Telekommunikationsforbundet mener at Tele Danmarks ledelse har brutt en rekke løfter. Forbundets formann, Bo Stenør Larsen, sier til Jyllandsposten at det lenge har vært åpenbart at det har eksistert en plan for å si opp ansatte, selv om det ikke er sagt.

De bebudete nedskjæringene vil ikke bare ramme menigmann i selskapet. Også et stort antall sjefsstillinger forsvinner. Blant annet vil sju regiondirektører måtte se seg som etter nye jobber. Stillingene har eksistert i mindre enn ett år.

Og selv om varselet om oppsigelser er ille for de det gjelder så er det gode tider for eierne. Torsdagens handel med Tele Danmark-aksjer sok seg kraftig opp og aksjeverdien steg med 10 kroner til en kurs på 364 kroner. Dette tilsvarer en økt børsverdi på 1,3 milliarder danske kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.