JUSS OG SAMFUNN

Danske Jubii satser på aksjer

Den danske portalen Jubii, som er ett av Danmarks største nettsteder, har kjøpt opp en lokal, dansk aksjetjeneste på nettet. Nå satser de på å bli Danmarks største finanstjeneste.

Hilde Nyman
7. des. 1999 - 10:14

De to brødrene Søren og Jens Alminde har bygget opp finanstjenesten euroinvestor.com, og har nå solgt unna 50,1 prosent av selskapet til Jubii, skriver den danske avisen Berlingske Tidende.

- Det er dyrt å markedsføre seg, og vi har ingen kapital, kun løpende inntekter. Ved å danne et felles firma med Jubii får vi blant annet mulighet til å ekspandere internasjonalt, sier Søren Alminde til Berlingske.

For Jubii er dette en investering i et marked de er overbevist om at kommer, når bare den danske menigmann og -kvinne begynner å handle aksjer på Internett. Jubii meldte tidligere i høst at de går med overskudd.

- Ennå handler ikke herr og fru Danmark aksjer. Men vi tror at de snart kommer til å gjøre det, sier markedssjef i Jubii, Martin Thorborg til Berlingske, og legger til at han tror at Internett vil bidra til at aksjehandel vil bli noe for folk flest.

Jubii planlegger å supplere informasjonen som i dag er tilgjengelig på euroinvestor.com med informasjon om utenlandske aksjer, for så å føre tjenesten ut til Skandinavia i første omgang. Etterpå står resten av Europa for tur.

Nettstedet euroinvestor.com har om lag én million sidevisninger i måneden, mot Jubiis rundt 50 millioner sidevisninger. euroinvestor.com skal fortsette som selvstendig nettsted, men vil også levere innhold til Jubii, og vil på den måten bidra til økte annonseinntekter, håper Jubii.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra