RESULTATERFINANS

Dårlig fra Bravida

Bravida og toppsjef Jan Kåre Pedersen (bildet) leverte dårlige tall i tredje kvartal, og selskapet foretar nå store kutt i den norske organisasjonen.

Inge Berge
15. nov. 2002 - 10:25

Selskapets driftsinntekter endte på 2,3 milliarder kroner i tredje kvartal, mens driftsresultatet endte på minus 109 millioner kroner. Resultat før skatt endte på minus 141 millioner kroner.

På grunn av gjennomførte oppkjøp er det ikke tilgjengelig sammenlignbare tall for tredje kvartal i fjor.

- Vi har kontroll på det vi drifter. Vi har ikke de tallene vi skulle ønske, men de kommer. Det er vi helt overbevist om, sa konsernsjef Jan Kåre Pedersen i Bravida under dagens resultatpresentasjon.

Selskapet melder om stabilt godt resultat i Sverige, gode utsikter i Danmark og kraftig redusert omsetning i Norge. Derfor velger selskapet å redusere med 1.000 årsverk i den norske virksomheten.

Bravida har allerede redusert med 750 årsverk i Norge og 140 medarbeidere er permittert. Totalt vil altså reduksjonen i antall årsverk være på 1000.

Kjøpet av Semco Danmark AS i Danmark, og Prenad AB og Totalinstallatören AB i Sør-Sverige, behandles nå av EU. Godkjenning er ventet før årsskiftet, melder selskapet.

* * *

Denne saken er skrevet av digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet. For flere IT-businessnyheter, se denne samlesiden hos iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.