BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dårlige GTS-resultat etter store oppkjøp

Kjøpet av blant annet norske Netsource i fjor høst har merket bunnlinja til Global TeleSystems (GTS) i fjerde kvartal. Tapene i fjerde kvartal økte med 78 prosent til 51,7 millioner amerikanske dollar fra nærmere 30 samme kvartal året før.

Frode Eriksen
16. feb. 1999 - 14:44

GTS, der blant annet George Soros er eier, har bygd opp et høyhastighets europeisk telenett og har ambisjoner om å ta pan-europeisk teletrafikk i det deregulerte europeiske telemarkedet.

For også å få tak på kunder til infrastrukturen har GTS kjøpt opp Netsource Europe for i underkant av 2 milliarder kroner og det britiske Esprit Telecom Group for vel 8 milliarder kroner. Disse oppkjøpene vises godt på GTS bunnlinje, men skal over tid gi betydelige synergier og ny vekst.

- Vi regner med at GTS Carrier Services sin infrastruktur vil dekke 50 europeiske storbyer i løpet av år 2000, sier GTS toppsjef, Gerald Thames i en pressemelding.

GTS har i tillegg til rene teleoppkjøp også satset på Internett og har investert 20 milliarder dollar på fire ISP'er i Ungarn, Tsjekkia og Polen.

Kjøpene vises også i omsetningen som eksploderer fra 16,9 millioner dollar i fjerde kvartal i 1997 til 80.2 millioner i Q4 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.