JUSS OG SAMFUNN

Dårlige nettsider gir dårlig PR

Web-guru Jakob Nielsen oppfordrer bedrifter til å være oppmerksom på brukervennligheten på sine nettsider. Han har foretatt en undersøkelse som viser at bedriftsnettsteder med elendig design gir dårligere PR og pressedekning.

Therese Werenskiold
23. mars 2001 - 17:56
Jakob Nielsen

Nielsen Norman Group er sett på som det ledende selskapet innenfor brukervennlighet på nettsider. Nielsens siste undersøkelse viser at journalister som besøker bedriftsnettsider i snitt finner svar på elementære spørsmål i 60 prosent av tilfellene.


Undersøkelsen viser også at journalister - i sin søken etter opplysninger - i visse tilfeller blir 'drevet vekk fra nettsidene i ren frustrasjon'.

- Journalister har ikke tid til å lete seg frem gjennom komplekse navigasjonsløsninger for å skille faktiske opplysninger fra markedsføring, mener Nielsen.

- Bedrifter som ønsker presis og korrekt pressedekning bør designe nettsidene sine med journalistenes behov i bakhodet, sier han og mener da spesielt behovet for rask tilgang til faktaopplysninger samt oversiktlig og korrekt kontaktinformasjon til bedriftens pressetalsmann / informasjonssjef.

Tyve journalister fra Danmark og USA har deltatt i undersøkelsen, og resultatene viser at journalistene ikke klarte å finne de opplysningene de var ute etter i 40 prosent av tilfellene.

Når det gjelder det aller viktigste for journalister - å finne en pressekontakt og et telefonnummer - var dette umulig i 45 prosent av tilfellene.

De fem viktigste årsakene til at en journalist besøker en bedriftsnettside er følgende:

  • Å finne en pressekontakt
  • Sjekke faktaopplysninger om bedriften
  • Sjekke selskapets holdninger
  • Få finansiell informasjon
  • Laste ned bilder til bruk i artikler



Her finner du selve undersøkelsen til Nielsen Norman Group:"Usability Studies with Journalists"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra