JUSS OG SAMFUNN

Database gir norsk musikk i stripperadio

Radio Tango, verdenskjent for sine strippe-værmeldinger, skal øke norskandelen i sine musikksendinger. I samarbeid med Phonofile skal andelen opp med hele 10 prosent.

3. sep. 2001 - 13:35

Radio Tango
Naken-værmelding: Se naken dame synse om sola

Nå skal stasjonen, i samarbeid med Phonofile, øke andelen norsk musikk på kanalen med 10 prosent.

Phonofile er et digitalt musikkarkiv som eies av FONO - Foreningen Norske Plateselskaper, NOPA - Foreningen for norske komponister og tekstforfattere og TV 2 Invest. Phonofiles database inneholder over 36.000 låter utgitt av norske plateselskaper som Phonofile har rettigheter til å distribuere i digital form, og er i bruk av bl.a. TV 2, NRK, Norsk Forbund for Lokal-TV og VG.no.

- Hovedproblemet med å satse på norsk musikk har tidligere vært tilgangen, når man må bruke mye tid og ofte private samlinger for å få tak i de låtene man ønsker, sier det seg selv at det blir begrenset, Phonofiles arbeid er viktig ikke bare ut ifra et bevaringsperspektiv , men også for å bedre mulighetene for dagens artister, sier Tango-redaktør Michael Breines Oredam i en pressemelding.

Radiostasjonen skal også satse på å få lytterne inn på sine nettsider, gjennom å opprette et forum for diskusjoner og musikkrelatert stoff.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra