BEDRIFTSTEKNOLOGI

Databasekrig - igjen

Nok en rettstvist er på gang mellom Informix, som beskylder sin rival for stjele forretningshemmeligheter via tidligere ansatte, og Oracle. Informix har tatt ut søksmål, og de to rivalene møtes i retten - igjen.

Eirik Flaa
27. jan. 1997 - 14:20

Informix mener at Oracle har rekruttert tidligere Informix-medarbeidere for å lokke ut av dem forrretningshemmeligheter. Selskapet har derfor tatt ut søksmål mot Oracle. Dette er andre gang på kort tid at de to selskapene møtes i retten.

De to databasegigantene er bitre fiender, og også sist de hadde uoverenskomster havnet tvisten i retten. Den gang var det Oracle som gikk til sak for å få eneretten til betegnelsen "Universal Server" etter at Informix annonserte at de ville kalle sitt nye serverprodukt Informix Universal Server. Etter domsavgjørelsen ble utfallet at Informix fikk beholde navnet, ettersom "Informix-"forstavelsen gjorde navnet unikt.

Denne gang er det Informix som angriper, og konflikten er preget av sterke uttalelser.

- Oracle kunne ikke utvikle konkurransedyktige produkter, derfor kjøpte de Informix-ansatte, sier Informix' administrerende direktør, Phil White, i et intervju med ZD net. White, som står i spissen for anklagene, mener at Oracle har kjøpt opp 11 sentrale medarbeidere for å lokke ut forretningshemmeligheter. Hvorvidt han får gjennomslag for påstandene gjenstår å se nå saken om en tid skal opp i Circuit Court for Multnomah County i Portland, USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.