JUSS OG SAMFUNN

Datadonasjon til Kosovo-flyktninger

Silicon Graphics har donert datautstyr og programvare for å gi flyktninger fra Kosovo bedre muligheter til å opprettholde kontakt med hjemlandet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 1999 - 06:12

Silicon Graphics Incorporated (SGI) har donert et antall Silicon Graphics 320 arbeidsstasjoner, SGI Origin 200 servere og SGI MediaBase programvare slik at flyktningene får tilgang til uavhengig og objektiv informasjon over situasjonen i Kosovo, mulighet for å kommunisere med andre flyktningsamfunn, tilgang til e-post og mye annet via Internett.

Ifølge ansatte ved US Information Agency - en fløy ved det amerikanske Utenriksdepartementet - vil video- og lydmulighetene SGI-systemene tilbyr, gi mulighet for flyktningene til enhver tid å få tilgang til nyheter og informasjon på deres eget språk ved hjelp av interaktiv medieteknologi.

- Tilgang på objektiv og troverdig informasjon, samt muligheten til selv å kunne kommunisere med de en ønsker, er blant de viktigste menneskerettighetene i ethvert samfunn, sier Mark Miller, administrerende direktør i SGI Norge, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.