BEDRIFTSTEKNOLOGI

Datasikkerhet? Prøv en selvdestruerende PC

Et amerikansk selskap sier de skal lage tyverisikring for bærbart datautstyr som vil la eieren spore opp en stjålet datamaskin og ødelegge den via fjernkontroll.

24. juli 2000 - 10:28

Selskapet hevder de er iferd med å utvikle en mikrobrikke som lar eieren spore opp en eventuell stjålet datamaskin, hente ned all informasjon som er lagret på den og ødelegge harddisk og hovedkort, samme hvor i verden tyven befinner seg.

Teknologien vil nok kunne bli populær i de hemmelige tjenester, med tanke på alle bærbare PC-er som er forsvunnet fra blant annet britiske agenter det siste året.

Les:


Britiske spioner slepphendte med bærbare PC-er

Systemet består av en blanding av programvare og maskinvare med navnet C-4 Chip. Selskapet Cyber Group Network sier chipen er under utvikling, men at den skal la eieren lokalisere datamaskiner med en nøyaktighet ned til 1,5 meter, samme hvor på planeten den befinner seg.

Når maskinen er lokalisert kan eieren bestemme seg for om hun vil spore tyvens bevegelser, 'hente' innholdet på harddisken via ett eller annet uspesifisert trådløst nettverk, varsle myndighetene eller rett og slett be den ødelegge seg selv.

Selskapet hevder i en pressemelding at de vil ha teknologien klar i første kvartal 2001, og at de planlegger å inngå allianser med ledende dataleverandører'.

Om navnet C-4 har noe å gjøre med det i terroristkretser svært populære sprengstoffet C4, opplyser ikke selskapet om.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.