BEDRIFTSTEKNOLOGI

Datasnoker truet Californias strømforsyning

I 17 dager i månedsskiftet april-mai, snoket uvedkommende i datasystemer som kontrollerer 75 prosent av strømforsyningen i California. Ett spor leder til Kina.

14. juni 2001 - 14:53
Los Angeles Times



Ett spor fører til Kina. Andre viser at inntrengerne her benyttet seg av servere i California og Oklahoma. Kina-sporet behøver ikke å bety at snokene opererte fra Kina, selv om innbruddet skjedde mens USA og Kina kjeklet om spionflyet som krasjet med en kinesisk jager over kinesisk luftterritorium, og offentlige amerikanske webtjenester ble overskrevet med antiamerikanske slagord.

LA Times siterer en ikke-navngitt kilde som sier at innbruddet var veldig nær en katastrofe. Cal-ISO innrømmer bare å ha blitt "kompromittert", men avviser at de skal ha vært "angrepet".

Den hemmelige rapporten fortalte at snokene var i ferd med å legge igjen ordninger som kunne ført dem forbi brannmurene i systemet. Angrepet var rettet mot et utviklingsområdet som ikke var beskyttet av noen brannmur, og som omfattet "dusinvis av åpne porter", i strid med retningslinjene. Mangelfulle logger og manglende snokvarsling gjorde det vanskelig å etterforske tilfellet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra