KARRIERE

Datatilsynet: Rekrutteringsfirma har ulovlig database

Rekrutteringsselskapet IT Executive Search & Selection skryter av å inneha Norges største database over IT-ansatte. Selskapet har imidlertid ikke søkt Datatilsynet om konsesjon, noe som er ulovlig og kan medføre fengselsstraff.

Therese Werenskiold
18. nov. 1999 - 13:57

Computerworld avslører at rekrutteringsfirmaet IT Executive Search & Selection, som hevder å skulle ha Norges største database over IT-ansatte, ikke har søkt om konsesjon for denne databasen. I løpet av to måneder skal databasen inneholde mellom åtte og ti tusen ansatte i databransjen.

Administrerende direktør i selskapet, Brynjulv Kjosås, innrømmer overfor Computerworld at selskapet ikke har søkt om konsesjon for denne databasen.

Informasjonssjef i Datatilsynet, Hege Njaa Rygh, sier til avisen at tilsynet i første omgang vil komme på besøk eller skrive brev til rekrutteringsselskapet.

- I verste fall kan vi anmelde dem til politiet, noe som igjen kan føre til fengsel eller bøter, sier Rygh til avisen.

Databasen til It Executive Search & Selection inneholder standardopplysninger, CV-er og bilder, i tillegg til en del personlige egenskaper.

Utlevering av slike opplysninger omfattes av lovgivning, og den personen det gjelder må samtykke i at opplysningene utleveres.

- Reglene er klare, og vi forutsetter at alle følger disse reglene, sier Rygh til Computerworld. Ifølge avisen har også anonymitetsbrudd og brudd på personvernloven forekommet i de nettbaserte jobbsøktjenestene.

Les mer om dette her:


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.