BEDRIFTSTEKNOLOGI

Debitel forhandler om mobiltilgang med Telenor

I løpet av året vil vi få flere leverandører av mobiltjenester i tillegg til Telenor Mobil og NetCom. Blant de nye mobilutfordrerne er Debitel som allerede er i forhandlinger om tilgang til Telia og Telenors mobilnett.

Frode Eriksen
15. apr. 1999 - 12:35

- Vi forhandler med Telia i Sverige og Telenor i Norge og håper å komme i gang med å selge Debitel-abonnement i begge landene i løpet av 6-8 måneder, sier administrerende direktør i Fleggard Holding AS, Peter B Fleggaard, til Dagens Industri.

Fleggard eier en tredel av det danske datterselskapet til tyske Debitel. Resten eies av Daimler-Benz, som også er eier av det tyske morselskapet.

Fleggaard sier at Debitel også forhandler om mobiltilgang i andre land. Siden selskapet startet virksomheten i Danmark for to år siden ved å selge mobilkapasitet kjøpt av Tele Danmark har selskapet skaffet seg over 100.000 danske mobilkunder uten å eie eget mobilnett. Debitel har priset seg inn i mobilmarkedet i Danmark med priser ned til 50 øre per samtaleminutt.

Dangaard International, som er en av Europas ledende grossister innenfor mobiltelefoni, er datterselskap av Fleggaard Spørsmålet om hvilket detaljistledd Flaggard skal velge for salg i Norge gjenstår.

Tele 1 Europe i Sverige har tidligere inngått en avtale med Telia om salg av mobilkapasitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.