BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell faser ut Linux-PC-er

- Manglende etterspørsel i Norge og andre land gjør at vi trekker Linux som alternativ på våre OptiPlex-PC-er, sier produktsjef Hans Kristian Seime.

3. aug. 2001 - 13:47
Dell slutter å tilby OptiPlex-maskiner med Linux forhåndsinstallert. <i>Illustrasjon:  Dell, montasje</i>
Dell slutter å tilby OptiPlex-maskiner med Linux forhåndsinstallert. Illustrasjon:  Dell, montasje

OptiPlex er en serie nettverkstyrte PC-er med Celeron, Pentium III og Pentium 4-prosessorer, beregnet på bedriftsmarkedet. Prisene varierer fra 7.650 kroner til over 14.000 kroner, eks mva.

- Vi har gitt anledning til forhåndsinstallering av Red Hat Linux på denne PC-serien i land tid, sier produktsjef Hans Kristian Seime i Dell Computer AS til digitoday.no. - Vi ser at etterspørselen er lav, og vi har derfor faset ut dette som en standard opsjon fra fabrikken.

Det betyr ikke at Dell helt gir opp Linux som desktop-system.

- De som ønsker Linux er gjerne interessert i noe mer kraftig enn det OptiPlex-serien kan by på. Derfor opprettholdes Linux som alternativ på arbeidsstasjonene i Precision-serien.

Denne serien tilbyr Pentium III og Pentium 4-prosessorer, og har ellers avansert utstyr og egenskaper. Prisene starter omtrent på nivå med de dyreste OptiPlex, fra 13.480 kroner og oppover.

- Hvis en kunde har et stort prosjekt og ønsker et antall OptiPlex-maskiner med Linux, vil vi nok kunne etterkomme et slikt ønske, avslutter Seime.

På serversiden er Linux godt etablert, også hos Dell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra