RESULTATERFINANS

Dell innfrir tallkrav

Den amerikanske dataprodusenten Dell, med Michael Dell i spissen, viste gode tall for andre kvartal. Men analytikere frykter at markedet for datamaskiner skal skrumpe inn, noe som vil gå ut over blant annet Dell. Det er ikke populært på Wall Street.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. aug. 2000 - 08:48

Det amerikanske datakonsernet Dell Computer viste gode tall da selskapets kvartalsresultat ble lagt frem torsdag.

Men frykten for lavere vekst på etterspørselsiden får investorene til å se rødt. I handel etter åpningstid ble aksjen sendt rett til kjelleren.

Dells netto resultat for andre kvartal i år kom på 603 millioner dollar, 5,3 milliarder norske kroner. Dette inkluderer gevinster fra investeringer. Dell opplyste om at selskapets gode resultat, som slo analytikernes estimat, skyldes økning i salget av bærbart- og serversalg. En del kostnadskutt hadde også blitt gjennomført.

Samme periode i fjor hadde selskapet et netto resultat på 507 millioner dollar, 4,4 milliarder norske kroner.

Omsetningen for andre kvartal i år kom på 7,67 milliarder dollar, 66,8 milliarder norske kroner. Dette er en økning på 25 prosent fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 6,1 milliarder dollar, 53,1 milliarder norske kroner.

Kevin Rollins, vise-styreformann i Dell, sier at konsernet gikk glipp av 200 millioner dollar (1,7 milliarder norske kroner) i omsetning på grunn av et svakt europeisk marked, skriver Financial Times.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.