BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell klarte ikke å kopiere Apple

Dell har vært databransjens ledestjerne, men selv de flinkeste kan snuble. Det gikk galt da Dell skulle kopiere Apples iMac.

10. juli 2000 - 14:18

Michael Dell kan se tilbake på en nesten plettfri karriere. Han startet i garasjen og er nå blitt en av de største PC- og serverleverandørene i verden. Med sine "produserer-på-bestilling" og direktesalg-filosofier har Dell tvunget de gamle PC-gigantene til å kopiere han.

Men når Dell selv skal kopiere, går det ikke så bra. Lite hadde skjedd i PC-bransjen på mange år, inntil Apple lanserte iMac - en fargeglad boks med innebygget skjerm. Kundestormen Apple opplevde fikk en rekke PC-produsenter til å lage kopier. Både IBM, Compaq og Dell har lansert enklere PCer i små, runde bokser i farger som avviker fra bransjens standard-valg, grå. De nye maskinene manglet ISA-kort og hadde ofte LCD-skjerm og nye knapper på tastaturet som ledet rett til søk og hjelpfunksjoner.

Men nå har Dell stoppet salget av sin WebPC, skriver nyhetstjenesten Cnet. Maskinen kom aldri i salg i Norge, og solgte åpenbart ikke så bra i USA.

Les:


Dell lanserer Imac-klone
Her er de nye PC-ene du ikke får kjøpe

Mye skyldes trolig prislappen - 8000-18.000 kroner (1000-2350 dollar) som er dyrt for en Pentium III 500 Mhz-PC, selv om du får med en blekkskriver. Den egne Internett-siden som markedsførte WebPCer er nå borte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.