KORTNYTT

Dell med døren på gløtt for AMD

Dell avviser ikke at selskapet kan la seg presse til å ta i bruk prosessorer fra AMD.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2005 - 12:16

Dell har gjennomgående vært negative til å bruke prosessorer i selskapets PC-er fra andre enn Intel. Toppsjef i selskapet, Kevin Rollins, fortalte tidligere i år at selskapet nylig hadde vurdert å ta i bruk prosessorer fra AMD, men at resultatet av vurderingen ble et fortsatt "nei" til AMD.

Reuters skriver torsdag at Dell ikke har lukket dørene helt.

- Vi holder fortsatt øye med AMD, de har ganske bra teknologi, sa Rollins i under en pressekonferanse denne uken. Det som vil være avgjørende for selskapet, er at kundene ønsker dette.

- Vi vil aldri si "aldri", men den økonomiske siden ved dette må være overbevisende, og kundene er nødt til å etterspørre dette, sa Rollins.

Han forklarte at ved å ta inn AMD som en alternativ leverandør av prosessorer, vil komplisere produksjonsprosessen fordi enkelte komponenter, først og fremst hovedkortet. vil måtte erstattes.

Rollins mente også at AMD vil kunne ha problemer med å dekke en økt etterspørsel etter PC-produkter med som selges med stort volum, men mener at dette ikke nødvendigvis gjelder brikker for avanserte servere, altså Opteron.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.