BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell og Microsoft sammen om dedikerte filtjenere

Lagringsmarkedet eksploderer og Dell og Microsoft vil ha sin bit. Selskapene har kunngjort en felles strategi for å forsyne markedet med dedikerte Windows 2000-baserte filtjenere.

29. okt. 2000 - 15:49

Det nye lagringsmarkedet består av to ulike segmenter, lagringsnett (SAN for "storage area network") og dedikerte filtjenere (NAS for "network attached storage). Dell er aktør på SAN-markedet siden september i fjor da det kjøpte ConvergeNet for 340 millioner dollar. På NAS-markedet introduserte Dell PowerVault 705N tidlig i september i år, på grunnlag av en OEM-avtale med Quantum som kaller sin opprinnelige versjon for Snap Server 4100. Det er en rackenhet på 1 U høyde (3,75 centimeter) som kan lagre 120 GB, og som installeres på under et kvarter.

Lagringspartnerskapet mellom Microsoft og Dell bygger videre på "PowerVault-plattformen", og skal altså bygge på viktige komponenter fra Quantum. For Microsoft er det et poeng å få Windows 2000 inn blant dedikerte tjenere, i konkurranse med de mange Linux- og Unix-baserte tilbudene som florerer. For Dell betyr samarbeidet at selskapet kan avvikle sitt forhold som NetApp-distributør.

Det er ennå ikke opplyst om hva de framtidige filtjenerne skal hete. Den første er varslet til første halvår 2001, med en kapasitet på opptil 1,5 terabytes. Dells norske markedsdirektør karakteriserer målgruppen som "store og mellomstore bedrifter".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.