BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell på nett i Norge - dobler i USA

Dell begynte salget på nett i Norge den 12. juni. I USA omsetter Dell Computer Corp for to millioner dollar dagen på nett, hvorav 70 prosent til førstegangskjøpere.

Liv Torild Mytting
27. juni 1997 - 15:43

Dell Computer Corp. begynte å tilby salg av produkter på Internett for ett år siden. I januar nådde de en omsetning på en million dollar om dagen og nå, fem måneder senere, har de klart å doble denne omsetningen.

På nettet selges datamaskiner og utstyr til småbedrifter og privatkunder. 70 prosent av disse kundene er førstegangskjøpere av Dells produkter, noe som indikerer at de treffer nye kundegrupper over nettet.

Med en omsetning på 7.76 milliarder dollar sist år utgjør salget over Internett nå 2,5 promille av omsetningen for Dell Computer.

Lasse Syvertsen, salgsdirektør i Dell Computer AS, opplyser at de startet salg over Internett i Norge 12. juni i år. Med oppløftende tall fra Dell internasjonalt forventer han at dette salget kommer til å ta av også i Norge.

- På nettet har kundene, både private og bedrifter, en mulighet for selv å sjekke markedet og sette sammen sine egne maskiner.

- Er det noen bransje som bør se muligheten for økt salg over Internett, så er det databransjen, avslutter Syvertsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.