BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell på oppkjøpsraid

Skal ha lagt inn bud på Quest Software.

Gründer og toppsjef, Michael Dell, skal igjen være på oppkjøptstokt. Denne gangen er det programvareleverandøren Quest Software som er i kikkerten.
Gründer og toppsjef, Michael Dell, skal igjen være på oppkjøptstokt. Denne gangen er det programvareleverandøren Quest Software som er i kikkerten. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
26. juni 2012 - 13:17

PC-giganten Dell har den siste tiden gjort en rekke oppkjøp for å differensiere seg i markedet. De satser mindre på PC-er og maskinvare til fordel for programvare og tjenester. Årsaken er å få bedre marginer og opprettholde veksten.

Ifølge Reuters skal det amerikanske programvareselskapet Quest Software være i kikkerten til Dell. Nyhetsbyrået rapporterer at Dell har lagt inn et bud på 2,32 milliarder dollar, ca. 14 milliarder norske kroner, for hele selskapet.

Dell er imidlertid ikke alene om å ønske seg programvareselskapet. En oppkjøpsgruppe ledet av Insight Venture Partner skal ha levert bud på selskapet. Verken Quest eller Dell har ønsket å kommentere opplysningene. Slike forhandlinger foregår stort sett i hemmelighet.

Quest Software ble etablert i 1987 og leverer en rekke applikasjoner for mer effektiv styring av bedrifters IT-ressurser. De har mer enn 100.000 kunder over hele verden.

Dell leverte svært svake tall for årets første kvartal, takket være et slapt marked for PC-er verden over. For å svare på utfordringene i markedet har selskapet vært en aggressiv kjøper av selskaper.

I starten av april kunne digi.no melde at Dell kjøpte tynnklient-leverandøren Wyse. Sikkerhetsselskapet Sonic Wall ble snappet opp i mars.

Dell har også blitt nevnt i forbindelse med oppkjøpet av Logica. IT-tjenesteselskapet med hovedsete i London er i ferd med å bli kjøpt opp av et kanadisk teknologiselskap, men så langt har det ikke kommet motbud.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.