RESULTATERFINANS

Dell satser på fireganger'n

Michael Dell hevder at selskapet hans vil forsette sin rakettvekst. Dell kan firedoble omsetningen på fem år og true IBM, tror Dell-sjefen ubeskjedent.

Einar Ryvarden
23. juni 1999 - 10:32

Aksjekursen til databransjens kometselskap har falt i det siste, men dette er et helt midlertidig problem skal vi tro toppsjef Michael Dell. Under en tale på PC Expo-messen i New York i går fortalte Dell at han mener at selskapet hans har gode muligheter til å firedoble salget de neste fem årene, skriver Wall Street Journal.

En firedobling av Dells omsetning ville løfte salget til 700 milliarder kroner, noe som tilsvarer IBMs omsetning i fjor. Amerikanske analytikere uttrykte raskt skepsis til Dells svært ambisiøse planer fordi Dell i dag bare selger PCer og PC-servere. Selv om selskapet skulle kunne doble sin markedsandel til 20 prosent, må PC-markedet vokse med 15 prosent hvert år.

Dell omsatte i fjor for 140 milliarder og forventer 40 prosent vekst i år. For å oppnå sine mål, er det klart at Dell planlegger å bre seg ut i nye markeder. Michael Dell har tidligere lovet at Dell snart skal lansere en Internett-tilgangstjeneste. (Se saker i høyre marg). Selskapet har også åpnet en stor internett-butikk der de selger en rekke type it-produkter sammen med sine PCer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.