BEDRIFTSTEKNOLOGI

Departementet gransker Microsoft

Det er kanskje blitt vel mange overtakelser i det siste, og nå har Justisdepartementet i Washington (DOJ - Department of Justice) nok en gang entret banen mot Microsoft.

Caspar Lund
20. aug. 1997 - 17:22

Departementet vil granske Microsofts investeringer i Apple, VXtreme og Progressive Networks. De to siste har begge med multimedia på Internettet å gjøre. Microsoft fikk adgang til Real Audio-teknologien gjennom oppkjøpet av 10 prosent av Progressive Networks. I juli kjøpte de alle aksjene i konkurrenten VXtreme som har spesialisert seg på videostrømteknologi. I begynnelsen av august kom den oppsiktsvekkende investeringen på 150 millioner dollar i Apple Computer.

Microsoft bekreftet tirsdag å ha mottatt en anmodning om informasjon fra DOJ. Microsoft sa i en pressemelding at de ville samarbeide med departementet for å "få saken ut av verden".

- Microsoft er ute etter å markedsføre kompatibilitet og interoperabilitet innen videostrømteknologi fra alle leverandørene. Dette vil gavne brukerne og skjerpe konkurransen, sier William H. Neukom, visepresident i den juridiske avdelingen hos Microsoft. - Vi er sikre på at DOJ vil konkludere med at konkurransen er fortsatt sunn når de ser nøyere gjennom sakens kjerne, sier Neukom videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.