RESULTATERFINANS

Design din egen bil på nettet

Det amerikanske oppstartselskapet Model E vil revolusjonere bilbransjen med å tilby kundene mulighet for å designe sine egne biler over nettet, på samme måte som man gjør med datamaskiner.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. nov. 2000 - 09:35
Dell Computer

Model E Corp, som er støttet av det japanske investeringsselskapet Softbank, har store planer for bilproduksjon på nettet. Onsdag avdekket selskapet planer om å tilby sine kunder å skreddersy sin egen bil, i første rekke en såkalt SUV (Sport Utility Vehicle). Det skriver Reuters.


Kundene vil i første rekke bare kunne velge seg en "grunnmodell," en modell som i dag går under navnet Ironman, som skal ha en kraftig V-8 motor, 300 hestekrefter og full pakke - hvis du vil ha det da. Prisen vil ligge på 82.500 dollar, 775.565 norske kroner.

Lykkes Model E med konseptet sitt blir det første gang en bilmodell blir lagt eksklusivt for salg på nettet. Planen er å åpne opp tjenesten i første kvartal 2001, men det vil bare være et lite antall kunder som vil kunne bruke tjenesten, skriver Reuters.

- Tenk på Model E som Dell i bilindustrien. Vi skal forme produkter som kundene virkelig vil ha, sier William Santana Li, melder Reuters.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.