JUSS OG SAMFUNN

Det måtte en svenske til

Fra den 6. desember kl 06:00 kan du handle aksjer via Internett. Men det måtte en svenske til for at nordmenn skulle kunne handle aksjer på Oslo Børs.

Pål Leveraas
5. des. 1996 - 14:15

Tjenesten bærer navnet NetTrade. Den svenske tjenesten skal konkurrere med norske børsmeklere ved å ta en betydelig lavere kurtasje. Salg av aksjer via Nettrade belastes med en kurtasje på 0,25% ved kjøp av norske aksjer, 0,18% på svenske. Minstekurtasje er 150 kroner, og minimumsbeløp pr år er 1.000 kroner.

Aksjelistene i Nettrade over svenske aksjer oppdateres omkonstningsfritt med 30 minutters forsinkelse. Svenskene har imidlertid ikke tatt seg råd til å betale blodprisene Oslo Børsinformasjon tar for denne typen tjenester, men har sannsynligvis vurdert det som mer interessant å seile på eksisterende aktører som allerede offentliggjør disse kursene omkostningsfritt.

Kunder hos Nettrade har sin egen loggbok over transaksjoner som er utført. I tillegg finnes det et aksjespill, hvor du kan sette sparepengene på spill på risikofritt vis; samt en "aksjeskole". Denne siste er imidlertid bare på svensk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.