BEDRIFTSTEKNOLOGI

Det store tabbeåret

2000 ble ikke noe gladår for IT-bransjen. Så ble da også tabbekvoten brukt opp - og vel så det...

29. des. 2000 - 17:29
Da vi gikk inn i året var 2000-problemet et sifferproblem. Det ble raskt et omsetningsproblem. Begrepet "ny økonomi" gikk fra å være et mantra til å bli en vits. Selv om det derfor ble kortere mellom tabbene enn i tidligere år, er det noen som peker seg ut:

WAP:


Intel: Itanium-maskiner skulle være i salg i løpet av høsten, lovet Intel. I tillegg: Tilbakekalling av minnemoduler, forsinkelser med Pentium III Xeon, tilbakekallelsen av Pentium III 1,13 GHz og feil i Pentium 4.

Microsoft: - Vi skal lansere en 64-bits versjon av Windows 2000 i år, for da er jo Intel klar med Itanium. Vi vil ikke at Linux skal være først...

Tom Adolfsen: Mente første halvår ville bli "litt ruglete". Kjøpte samtidig Avenir, Provida og Getronics i det IT-aksjene begynte å falle.

Telia: - Vi klarer oss med halvparten av basestasjonene konkurrentene våre skal bygge. Vi får en UMTS-lisens likevel.

Lernout & Hauspie: - Oops, vi mangler visstnok 100 millioner dollar i regnskapet vårt i Sør-Korea. Og de fleste av våre kunder ser jaggu meg ut til å være våre egne datterselskaper.

Mote-investorene: - Nå er Internett-butikker det lureste, nei nå er ASP smartest - eeh... jeg tok feil, nå er B2B og markedsplasser lurest. Nå tar netthandelen av for alvor, nei nåh... jeg mener NÅH! Detvarrasomsøren. Jeg tror jeg kjøper i Hydro.

Teleselskapene: Betalte tresifrede milliardbeløp (409 milliarder kroner i Tyskland) for UMTS-lisenser. Auksjonssummen og utbyggingsmidler må selskapene skaffe seg i et sterkt fallende marked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra