TV

Dette skal være den første TV-en i sitt slag i verden

LG med gjennomsiktig og trådløs modell.

Den nye TV-en fra LG er både gjennomsiktig og trådløs og tilhører dermed et meget smalt produktsegment.
Den nye TV-en fra LG er både gjennomsiktig og trådløs og tilhører dermed et meget smalt produktsegment. Foto: LG
10. jan. 2024 - 13:15

Den store elektronikkmessen CES er nå i gang, og med det står teknologiaktørene i kø for å vise frem sine nyeste innovasjoner. Blant dem er LG, som nå har avduket en TV av den høyst uvanlige sorten.

I en pressemelding kunngjør det sørkoreanske selskapet en TV som er både trådløs og gjennomsiktig. Det gjør TV-en til den første i sitt slag i verden – ifølge LG.

TV-en er en 77-tommers OLED-modell med 4K-oppløsning, og den går under modellbetegnelsen LG Signature OLED T.

«Usynlig»

For dem som måtte være av den oppfatningen at en gjennomsiktig TV primært er en gimmick, sier LG at designet faktisk har en konkret nytteverdi.

Tanken bak det transparente designet er nemlig at TV-en lettere skal kunne passe inn i stuens øvrige interiør når den ikke er i bruk. I stedet for den store, svarte overflaten man må tolerere når TV-en er avslått, blir den nemlig tilnærmet usynlig når den ikke brukes.

På denne måten trenger man ikke å ta like mange praktiske hensyn når det gjelder for eksempel hvor i rommet TV-en skal plasseres, noe som legger til rette for langt større fleksibilitet, sier LG.

Eksempelvis innebærer det gjennomsiktige designet at TV-en ikke nødvendig må plasseres nær veggen, slik som ofte er tilfellet. Eventuelt kan man plassere den foran et vindu uten at den blokkerer utsikten.

TV-ens fleksibilitet heves også av at LG har utstyrt modellen med trådløse egenskaper. Den kommer med en spesiell boks LG har kalt Zero Connect Box, som sender lyd og 4K-bildene til TV-en uten behov for kabler mellom enhetene.

Dermed behøver man for eksempel ikke å bekymre seg for hvor i rommet kontaktene befinner seg.

«Svenvende bilde» med LG Signature OLED T. <i>Foto: LG</i>
«Svenvende bilde» med LG Signature OLED T. Foto: LG

«Svevende» stillbilder

Skjermen har også andre bruksområder og kan blant annet brukes til å vise digital kunst eller bilder med gjennomsiktig bakgrunn, via en innebygget «alltid på»-funksjon. LG sier at bilder og kunst som vises med denne funksjonen, vil fremstå som om de «svever» i løse luften.

Ellers er TV-en utstyrt med et horisontalt felt nederst på skjermen som brukes til å vise ulike typer informasjon, slik som nyhets- eller væroppdateringer, musikken som avspilles og annen informasjon.

LG understreker at brukere kan veksle mellom en gjennomsiktig og ikke-gjennomsiktig skjermflate, slik at man altså kan benytte den som en mer konvensjonell TV om man ønsker det.

Pris og tilgjengelighet er ennå uvisst, men formodentlig er TV-en ikke billig.

LG er for øvrig ikke alene om gjennomsiktige skjermteknologier på CES-messen. Den andre sørkoreanske giganten, Samsung, viste også frem et lignende konsept med en gjennomsiktig micro-LED-skjerm.

Dette er tilsynelatende kun en prototyp, og det er uvisst om Samsung planlegger et ferdig forbrukerprodukt basert på teknologien. Tidligere har også blant andre Xiaomi vist frem gjennomsiktige prototyper.

LG har gitt sitt bidrag til det smale segmentet av bøyelige «PC-er», med sin nye modell Gram Fold på 17 tommer.
Les også

Nå kommer de bøyelige PC-ene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.