BEDRIFTSTEKNOLOGI

Deutsche Telekom kjøper britisk mobilselskap

Deutsche Telekom kjøper det britiske mobilsekskapet One2One for 6,9 milliarder pund, eller 85 milliarder kroner - i kontanter - foruten også å overta selskapets gjeld på rundt 20 milliarder kroner.

Frode Eriksen
6. aug. 1999 - 10:46

Deutsche Telekom (DT) vil dermed overta det minste av de fire britiske mobilselskapene med en marekdsandel på 15,1 prosent, tilsvarende konkurrentene Vodafone-AirTouch med 37,3 prosent, BTCellnet 30,7 prosent og Orange med en andel på 17,3 prosent. DT får samtidig fotfeste i Storbritannia der selskapet så langt har hatt liten aktivitet.

One2One eies av Cable&Wireless og MediaOne. Flere andre selskap var interessert i mobilselskapet, deriblant France Telecom og tyske Mannesmann.

Det britiske mobilmarkedet er spesielt interessant fordi det er et av de første som åpner for neste generasjon mobiltelefoni. Planen er at det skal auksjoneres ut fem lisenser senere i høst. Fra før er det bare Finland som har tildelt slike lisenser.

Deutsche Telekom forsøker nå å bygge seg opp som en større europeisk aktør etter at samarbeidet med France Telecom er nær avvikling. Forholdet er bunnfrosset etter at Telekom lanserte fusjonsplaner med Telecom Italia i vår uten først å varsle France Telecom. De to selskapene eier, sammen med amerikanske Sprint, hver sin tredel av joint venturet Global One.

DT hentet i sommer inn 90 milliarder kroner i form av en kapitalutvidelse nettopp med tanke på oppkjøp.

Børsryktene vil også ha det til at Deutsche Telekom er i oppkjøpssamtaler med Sprint og Qwest.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra