BEDRIFTSTEKNOLOGI

Deutsche Telekom vil kjøpe amerikanere

Det tyske teleselskapet Deutsche Telekom vil betale 700 milliarder kroner for de to amerikanske teleselskapene Qwest og US West.

Frode Eriksen
9. mars 2000 - 12:15

Opplysningene som gjengis i The Wall Street Journal bekrefter rykter som har versert den senere tiden. Forhandlinger skal ha foregått mellom selskapene i USA den siste uken. Qwest kjøpte US West selv for nær 270 milliarder kroner i juli i fjor, men virker nå å være villig til å selge seg videre.

Hverken Deutsche Telekom eller US West har så langt kommentert spekulasjonene, men en talsperson for Qwest bekrefter at partene har samtaler på gang.

Avisens kilder sier at samtalene ennå ikke har ført til et konkret resultatet, og et brudd kan ventes i første rekke fra US West blant annet fordi fusjonsprosessen mellom Qwest og US West ennå ikke er avklart.

Telekom kan også vente en grundig gransking fra amerikanske myndigheter om fusjonen faktisk blir en realitet. Om Telekom kommer på banen nå kan det hende at hele godkjenningsprosessen mellom Qwest og US West må starte på nytt. Dette vil i så fall ta tid, noe Deutsche Telekom vil ta med i betraktningen ved en fusjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra