Digert sikkerhetshull i Skype

Kun e-postadressen er nødvendig for å overta andres Skype-konto.

En sårbarhet i Skype gjør det mulig for ondsinnede å overta kontoen til andre brukere, uten at den ondsinnede vet annet enn e-postadressen den andre brukeren har knyttet til sin Skype-konto.
En sårbarhet i Skype gjør det mulig for ondsinnede å overta kontoen til andre brukere, uten at den ondsinnede vet annet enn e-postadressen den andre brukeren har knyttet til sin Skype-konto.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. nov. 2012 - 14:52

Den populære, Microsoft-eide kommunikasjonstjenesten Skype har en svært alvorlig sårbarhet som gjør det temmelig enkelt for å få tilgang til kontoen til andre brukere. Alt som er nødvendig er å vite e-postadressen som offeret har registrert i forbindelse med Skype-kontoen.

Problemet skal ha blitt omtalt på i et russisk diskusjonsforum allerede for to måneder siden, men det er The Next Web som nå omtaler det. Microsoft og Skype skal ha blitt varslet om problemet for en tid tilbake, men først nå ser aktørene ut til å ha begynt å gjøre noe.

The Next Web nevner ikke alle detaljene i oppskriften på hvordan kontoinnbruddet kan gjøres, men ved å bruke offerets e-postadresse, i kombinasjon med sin egen, idet en ny konto opprettes.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Deretter, etter flere trinn – hvorav The Next Web har holdt tilbake noen – kan man få tilsendt en kode for å resette passordet til den andre brukerens konto via Skype-klienten. Dermed kan den første brukeren endre offerets passord til det vedkommende måtte ønske.

Skype har overfor The Next Web bekreftet at de har mottatt rapporter om sårbarheten. Som en foreløpig løsning har muligheten for å resette passord blitt deaktivert inntil videre.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.