BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: digi.no tester

AutoRoute 2001

Ting blir heldigvis bedre med tiden, og AutoRoute 2001 er ikke noe unntak i så måte. Noen steder mangler og noen steder er morsomt stavet, men Microsoft har definitivt skjerpet seg.

Lars Kvanum
1. juni 2000 - 06:23

Når man setter seg ned for å se litt på programvare og blir møtt med ting som at Langøyene heter Lang Islands så blir man automatisk litt ukonsentrert og lattermild. Men dette er jo bare kartdata som Microsoft har kjøpt, så da er det flere programmer på markedet som har samme skjønnhetsfeil.

AutoRoute 2001 har et intuitivt grensesnitt som er lett å finne ut av og bruke. Det har oversikt over hele verden, men digi.no har kun testet Europa-utgaven, så bare de største europeiske byene hadde gateoversikt. Hvordan Oslo ble en av dem kan jeg ikke fatte, særlig siden Stockholm ikke er med, men det er jo bare hyggelig...

Oslo er imidlertid skjemmet med flere stavefeil og færre gjøremål registrert enn de større byene. Litt morsomt var det å registrere at når jeg skulle sette opp en reiserute, så var Nationaltheateret oppført to steder. Et 770 meter unna, mens det andre var 780 meter fra meg. I samme retning. Så neste gang man er i området er det kanskje kjekt å titte under den vanlige stasjonen...

Det var ingen store ting som manglet, men når en by, eller et land for den saks skyld, er i stadig utvikling ,så oppstår det fort enkelte feil. Jeg kunne ikke finne noen store, bortsett fra at noen navn blir vanskelige å søke seg frem til hvis de ikke er riktig registrert.

Som Lang Islands.

Langøyene fant programmet i hvert fall ikke.

Reiseruten. <i>Skjermbilde: Digi.no</i>
Reiseruten. Skjermbilde: Digi.no

Her i Oslo kan man forstørre kartet til gatenivå i byen, og litt mindre detaljert utenfor. Det samme med noen andre større steder, men for det meste er bare hovedveiene med her i landet. Dette er uansett mer enn nok for de fleste som skal komme seg fra A til B. Hvis man skal ut på tur og ikke vet hvor man skal kjøre, så kan man også bruke den innebygde funksjonen for å lage ruter. Her prøver AutoRoute å lage raskeste vei mellom to eller flere punkter - dog med varierende resultat. Min rute, som gikk fra Oslo via Hamar, Haugesund, Bergen og Bodø ble helt bra. Jeg flyttet litt på ett av punktene, og ble automatisk flyttet over til (riktig) ferge.

Norefjell, som er digi.nos faste sjekk, finnes imidlertid ikke, så skituren må nok avlyses hvis man ikke vet på forhånd hvor det er.

Strålende!

Oslo lufthavn til Gatwick, London, gikk heller ikke helt bra. Da måtte jeg kjøre til Tønsberg, ta fergen til Danmark, kjøre hele veien over til Nederland og ta ferge til London.

Hysterisk festlig!

Pocket PC kommer også med programmet Pocket Streets, og hvis du har en slik kan du da eksportere kart til den håndholdte maskinen. Du velger selv detaljer, og resultatet er et kart du kan zoome, flytte på og søke etter gater eller steder. Kjempefin løsning. Har du et annet program, for eksempel GPS Pilot for Palm så kan du eksportere til et vanlig bilde, og så importere i programmet. Pocket Streets som fulgte med min Jornada var ikke kompatibelt (det er nok et Windows CE-problem), men riktig versjon følger med sammen med AutoRoute, så etter en kjapp installering var ting helt i orden.

GPS er også støttet. Både AutoRoute og Pocket Streets har muligheten til å benytte GPS, og det er også en ting som gjør programmet mer hendig. Koble den enten mot PC-en din eller PDA-en og du vil med én gang få informasjon om hvor du er og hvor du er på vei.

Enten man bare er ute etter et kart på CD-ROM eller man vil ha aktiv hjelp til navigering er dette en veldig fin pakke, så lenge man ikke stoler blindt på informasjonen man får.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.