BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digital: 35 mill. tastaturdom

For første gang har en tastaturprodusent blitt dømt til å betale en bruker som har fått såkalt "carpal tunnel syndrome" (CTS) ved langvarig bruk av tastatur. Digital Equipment Corp ble dømt til å betale ,3 millioner til en tidligere sjefsekretær som hevdet at hun hadde fått CTS ved bruk av et tastatur fra Digital.

Jens Kanden
10. des. 1996 - 14:00

I USA ble Digital Equipment Corporation dømt til å betale $5,3 millioner til en kvinne som påstod at hun har fått "carpal tunnel syndrome" (CTS) som følge av bruk av et tastatur fra Digital, melder Wall Street Journal. En jury i U.S. District Court i Brooklyn, New York avsa kjennelsen som kan åpne dørene for tilsvarende krav fra et ukjent antall brukere.

I tidligere, tilsvarende saker har produsentene blitt frikjent. IBM har blitt frikjent i flere saker, mens Compaq, som vant en sak i 1994, begynte å klistre varselmerker på tastaturer om at brukere må følge sikkerhetsretningslinjene ved bruk. Juryen i New York fant ikke noe feil ved Digitals tastatur, men klandret Digital for ikke å ha varslet om farene ved langvarig bruk av tastatur. I henhold til en talsmann for Digital, har Digital ikke noen varsellapp på tastaturene, men selskapet varsler om mulige farer i manualene som følger med utstyret.

CTS er en form for repetisjonsskade som skyldes langvarig og vedvarende press på nerver i håndleddet. CTS har symptomer som nummenhet, prikking, og smerter i hånd og fingre.

Digital i Norge var ikke tilgjengelig for kommentar når denne artikkelen ble publisert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.