JUSS OG SAMFUNN

Digital rådgivning til to millioner dollar

USAs mediegigant IPG forsøker seg på et nytt krafttak innen digitale medier og bygger et europeisk rådgivningsselskap til to millioner dollar med hovedkvarter i Stockholm.

12. mai 2000 - 13:36

I Internett- og mediekretser er Interpublic Group of Companies Inc kjent som en stor reklameeier. På Internett har de også gjort noen strategiske investeringer, blant annet gjennom McCann-Erickson som i sin tid opprettet Thunder House som en separat enhet og i 1998 fikk eieren IPG inn i svenske Icon Medialab(20 prosent).

Nå samles all digital rådgivning i et nytt selskap som har sitt hovedkvarter i Stockholm. Det betyr at mediebyrået Initiative Universal Media og søsterseselskapet Message Plus får sin egen avlegger som skal ekspandere i Europa.

Et team fra hvert av de to mediebyråene bygger opp det nye byrået under ledelse av Nike Carlstoft, tidligere administrerende direktør for Message Plus Digital.

Selskapet skal fungere som medierådgiver blant annet for de mange e-handelsselskapene som nå bygges.

- Vår ambisjon er å være det selvsagte mediebyråvalget for e-handelsselskapene. Foruten rådgiving i digitale medier tilbyr vi kompetanse innen for eksempel lojalitetskonsepter, strategiske partnerskap, trådløs kommunikasjon, smart homes og bredbåndsportaler, sier Carlstoft.

IPG har bidratt med to millioner dollar i oppbyggingen av det nye selskapet.

- Gjennom den sterke fokuseringen på e-handelselskap kan vi kjappere og bedre samle unik kunnskap som bidrar til forretningsutviklingen fra et kommunikativt perspektiv, sier hun i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra