JUSS OG SAMFUNN

- Digital-TV er blindvei for BBC

Lederen for den såkalte Kultur-, media- og sportskomitéen i det britiske parlamentet, mener BBC bør satse på Internett heller enn digital-TV. Argumentasjonen er at det er ti ganger så mange briter med tilgang til Internett enn digital-TV.

Hilde Nyman
9. aug. 1999 - 11:30

I Storbritannia har et parlamentsmedlem fra det sosialdemokratiske partiet Labour prøvd å overbevise BBC om at digital-TV er en blindvei og at penger heller bør brukes på nettjenester.

Utspillet fra politikeren Gerald Kaufman, som er leder for Kultur-, media- og sportskomitéen i House of Commons, kommer i kjølvannet av en rapport som har gjennomgått BBCs økonomi. Rapporten og utvalget som står bak, er ventet å foreslå en egen lisens for de seere som skal ta i bruk de digitale tjenestene.

Kaufman uttalte i et intervju med BBC-radiokanalen Radio 4 og programmet Today, at han var motstander av en egen, digital lisens.

Han sa videre at det er Internett som er fremtiden og at det er på dét området BBC bør putte sine kroner, heller enn digital-TV. Kaufmans poeng er at det er ti ganger så mange mennesker som benytter Internett enn det er TV-seere som mottar digitale TV-signaler.

- Fremtiden vil ikke være digital, det er konvergensen mellom Internett og TV som er fremtidens teknologi, sa han, ifølge BBC News.

BBC forsvarer retten til å kreve inn en ekstra lisens for digital-TV.

- Det handler ikke bare om å tilby nye tjenester, det handler om å forsikre seg om at alle våre tjenester er sikret økonomisk og har mulighet til å spille en rolle i den digitale TV-alder, uttaler Colin Browne, som er leder for BBCs corporate affairs, til BBC News. Browne mener det er like viktig å være tilgjengelig på alle plattformer som det er å være tilstede i hver husstand.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.