JUSS OG SAMFUNN

Digital vannmerking fullstendig ubrukelig

En mulig internasjonal standard for digitalt vern mot musikkpirater viste seg å støye så mye at det ødela musikkopplevelsen. Og produsentene var blitt advart.

25. juli 2000 - 10:37


Audio Engineering Society,


Secure Digital Music InitiativeSDMIVerance


Selskapene skulle demonstrere hvor godt teknologien fungerer på det ennå ikke lanserte DVD-Audio, et av de beste lydformatene i verden, melder New Scientist på nettet.

De konkurrerende formatene DVD-Audio og SACD har mye høyere lydkvalitet enn vanlige CD-er, og ekstremt mye bedre enn for eksempel MP3.

Litt av problemet med digitale vannmerker er at de skal tåle transporten over Internett, samtidig som de må være uhørlige i bedre formater.

- Vi må begynne helt på nytt, sa en representant for SDMI sa etter testen.

Men både Verance og SDMI hadde blitt advart mot dette. Tidligere i år var det nettopp representanter for AES som stilte spørsmål ved selskapenes manglende testing på høykvalitetsformater.

- De fleste av mine kolleger er enige om at vi trenger digitale vannmerker for å stoppe piratvirksomhet, men vi tror ikke teknologien som SDMI har valgt har blitt testet nok, sa plateprodusent og studioeier Tony Faulkner til ingeniørblekka EE Times i mai.

Faulkner klaget da på at Verance ikke hadde testet teknologien i bruk med høykvalitetslyd fra DVD-Audio eller SACD, mens en talsmann for Verance nektet for at vannmerkene var hørbare.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.