JUSS OG SAMFUNN

digitoday nedbemanner

digitoday.no tar konsekvensen av et tøffere marked på nett. Selskapet er inne i en prosess som vil redusere staben med en tredjedel, noe som ifølge administrerende direktør Hank Samnøy vil gi selskapet en positiv kontantstrøm i løpet av høsten.

Paul Leveraas
30. apr. 2001 - 16:54

Styret i utgiverselskapet digitoday Norway AS har besluttet å legge ned de virksomhetene som ikke omfatter kjerneproduktet digitoday.no. Beslutningen innebærer at de to ansatte som er tilknyttet kurs- og konferansevirksomheten Trend samt de fire økonomijournalistene som er tilknyttet finanstjenesten Aksjeforum.com sies opp. Dette kommer i tillegg til at konsernsjef Jens Kanden forlater selskapet.

Antall ansatte i selskapet er 20 etter oppsigelser og naturlig avgang. Ved årsskiftet var det 30.

Hank W. Samnøy. <i>Foto:  digitoday Norway</i>
Hank W. Samnøy. Foto:  digitoday Norway

- Vi har dermed funnet et balansepunkt som vi tror skal gi en positiv kontantstrøm i løpet av høsten, til tross for det vanskelige markedet, sier administrerende direktør Hank W. Samnøy i digitoday Norway.

digitodays finske søstertjeneste, digitoday.fi, blir ikke berørt av nedbemanningen. Satsingen i Finland viser en svært positiv utvikling.

digitoday skiftet eier i februar, da Segmentor ASA solgte sin andel av selskapet til Nextra AS. En etterfølgende emisjon ga Nextra en eierandel på i overkant av 50 prosent.

- Vi har stor tro på digitoday, og ser denne investeringen som en del av en langsiktig plan, sier digitodays styreformann Knut Haakon Nilsen, som er administrerende direktør i Telenor Internett AS.

digitoday.no er Norges første rendyrkede Internettavis, lansert allerede i 1996.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.