BEDRIFTSTEKNOLOGI

digitoday tester: Prosjektering for Palm, del II

digitoday har sett på en viktig type Palm-programmer til hverdag og jobb. Testene presenteres i fire bolker, fulgt av en avsluttende konklusjon. Dette er del 2 i artikkelserien.

15. nov. 2000 - 14:49

Andre delen av denne serien med tester av prosjekteringsverktøy går på timeregnskap. Dette er en like viktig del av prosjektering som selve planleggingen, for med mindre man fører timer, så får man ikke inn penger, og da blir prosjektet som regel litt i dyreste laget. Det er jevnt over passè å drive med mye gratisjobbing, i hvert fall når målet egentlig er å tjene penger...

Selv for interne prosjekter er det som regel viktig å holde styr på timene, og dette kan gjøres med varierende kompleksitet. I denne kategorien har vi funnet frem til veldig mange varianter i forhold til de andre kategoriene, men det kommer kun av at timeregistrering kan gjøres på mange forskjellige måter. Her finnes det avanserte verktøy som lar deg redigere på PC-en, og mindre avanserte som kun fungerer på PDA-en, men endel av dem har eksportmuligheter.

  • TimeReport 4Er formet som en god, gammeldags timeplan og viser raskt og enkelt hvor mye tid man har brukt hver dag. Et trykk med pennen, og man får detaljene om hvor man har vært og hvor lenge. Det finnes også en side for å se hver enkelt dag, og en for å se hele måneden. Dagsoversikten er da selvsagt mer detaljert, mens månedsoversikten kun er for å få et kjapt overblikk over hvor mye tid man har brukt som kan faktureres.

Programmet kan selv summere tid brukt enten på ett enkelt prosjekt, eller til sammen på en dag.

Det finnes også funksjoner for å gjøre inntasting litt enklere, som å definere den valgte dagen som en mal for andre dager, og knapper for å legge inn ofte brukte oppføringer. Programmet har også innebygde funksjoner for å eksportere forskjellige data og skrive det ut direkte hvis man har programmet PalmPrint og en printer som støtter infrarød overføring.

TimeReport er veldig enkelt og oversiktlig å jobbe med, men mangler desverre noe funksjonalitet. Oversiktligheten er dog en av de beste, og hadde det kommet et PC-program i tillegg hadde nok lykken vært gjort for mange.

  • TimeTrack 1.7bDenne applikasjonen er enklere enn de fleste andre for innføring av tider. Her har man en hel side som er dedikert til hvert bilde, og de forskjellige nedtrekksmenyene gir lett tilgang til oppførte prosjekter og aktiviteter. Litt forvirrende til å begynne med er det at det ikke finnes noen valg i de vanlige menyene for å komme seg til andre sider, men med litt trykking finner man fort ut at det er en liten nedtrekksmeny øverst på bildet som er laget for dette.

Ved å klikke på denne får man mange valg for hvordan man vil se dataene sine, som å føre inn nye aktiviteter, se på dag, se på timer for klient, se etter andre kriterier, månedsoversikt, ukeoversikt, eksportering og en total sammenregning.

Programmet hadde desverre ikke sansen verken for min Palm IIIc eller Palm V og endte opp med å henge seg på eksportering. Dette er imidlertid det eneste minuset med dette programmet, og det er forhåpentligvis noe som blir rettet opp i fremtidige versjoner. Programmet er i hovedtrekk glimrende, men det inneholder likevel enkelte irriterende feil: Det er tross alt ikke fristende å måtte nullstille maskinen bare for å eksportere data. Det er litt synd, for programmet er det absolutt enkleste i testen når det gjelder oversikt og inntasting av data. Dette er derfor et program som bør modnes litt, men som er noe å holde et øye med fremover.

  • TimeTracker 1.5TimeTracker er, visuelt sett, det mest modne programmet i kategorien av de som ikke kan synkroniseres. Det kan også eksportere til notatblokken og hente informasjon ut derfra.

Hovedsiden her er en liste over de prosjektene man har på gang, tiden i timer, minutter og sekunder, og totaltid brukt på dette. Nederst er det en knapperad som gir rask tilgang til funksjoner som å legge til et nytt prosjekt, detaljer om det som er valgt, start/stopp (for å starte og stoppe den innebygde stoppeklokkefunksjonen), legge til notat på prosjektet og å vise en oversikt.

Detaljene på prosjektet viser alle de forskjellige deljobbene som er gjort med tid og dato, hvilken klient det er snakk om, hva prosjektet heter og hvor mye som ennå ikke er fakturert.

Knappen for nytt prosjekt lager rett og slett en ny innføring, som til og med kan ha samme navn, utifra hva du velger ved enten å skrive inn manuelt eller å velge tidligere navn fra nedtrekksmenyer.

Eksportfunksjonen i dette programmet er også absolutt noe for seg selv. Her kan man velge hvordan teksten skal settes opp, tittel, skilletegn, om de prosjektene som eksporteres skal merkes automatisk som fakturert og mye mer. Dette er en funksjon som letter arbeidet stort og som gir programmet enda mer verdi enn man skulle tro ved kun å se på brukergrensesnittet.

Les fortsettelsen av testen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra