BEDRIFTSTEKNOLOGI

digitoday tester: Prosjektering for Palm, del III

digitoday har sett på en viktig type Palm-programmer til hverdag og jobb. Testene presenteres i fire bolker, fulgt av en avsluttende konklusjon. Dette er del 3 i artikkelserien.

15. nov. 2000 - 14:49

Til nå har vi sett på enkle programmer for å lage lister og føre regnskap. Ingen av disse har hatt muligheten til å synkronisere direkte med datamaskinen, men noen har hatt forskjellige typer eksportmuligheter. Som regel har dette dreid seg om å legge dataene i notatblokken, og så hente dataene ut derfra igjen.

De to neste programmene er "storebrødrene" i kategorien for timeregnskap, og har egne hjelpeprogrammer for PC. Dette er glimrende for Windows-brukere, men for de som bruker andre platformer er det muligens litt bortkastet å bruke ekstra penger på et tillegg som ikke fungerer på den plattformen de bruker. Begge programmene fungerer imidlertid kjempebra i Palm-versjon, og Windows-programmet selges separat. Programmet fra Responsive fungerer også fint sammen med et eget Mac-program, og har dermed den bredeste støtten av programmene i denne delen av testen.

Hjelpeprogrammene som følger med er egne programmer for å hente ut, legge inn og endre data i databasen, som så kan synkroniseres tilbake til Palmen.

  • TimeLogg 1.0 fra IdeDataTimeLogg har stort sett de funksjonene man trenger hvis man jobber i et firma av litt størrelse. Hovedsiden inneholder en liste over prosjekter, dato de ble jobbet med og tiden som ble brukt. Nederst på skjermen vises total forbrukt tid, hvor mange oppgaver man har jobbet med og to snarvei-knapper. Dette er snarveien for å legge inn et nytt gjøremål og en knapp for å søke i de man allerede har.

"Ny" fører deg inn på registreringssiden der du kan legge inn dato, oppdragsgiver, aktivitet, beskrivelse og tid. Her kan man selv velge hvilke aktiviteter som skal inn i nedtrekksmenyene, og dette er en meget kjekk funksjon for å slippe å få overfylte lister.

Den andre knappen, søk, leter etter ordet eller bokstavene du skriver inn og viser de oppføringene som stemmer med disse. Herfra kan man gå rett inn og redigere disse.

Ellers finnes det menyvalg for å slette alle oppføringer, for å renske opp i databasen, og redigere de forskjellige beskrivelsene.

Alt i alt et veldig enkelt, men likevel et veldig kraftfullt verktøy.

Windows-versjonen gjør alle de samme funksjonene, bare med et litt penere grensesnitt og et par ekstra funksjoner som import og eksport, samt utskrift.

Programmet har også den store fordelen at det er på norsk, men det har dessverre ikke blitt videreutviklet siden 1998, noe som tyder på at det er små sjanser for oppdateringer og forbedringer fremover.

  • Responsive TimeLogger 4.01.05Her er programmet som er som storebror å regne av disse programmene.

TimeLogger har et rent og ryddig brukergrensesnitt, der man enkelt kan velge hva som skal vises av informasjon. Standardvisningen viser dato, aktivitet og hvor lenge den varte, men med noen få trykk kan man enkelt og greit velge at den også skal vise tidspunkt i tillegg til dato og prosjekt i stedet for aktivitet. Her er det med andre ord mulighet til både å få programmet til å se ut slik som du selv ønsker, og lett kunne vise andre forskjellige aspekter med arbeidet ditt.

Som alle de andre programmene har også dette snarveiknapper nederst på skjermbildet. I tillegg til de åpenbare (som rediger og slett) har også denne både knapp for 'ny' og en funksjon som kalles 'stoppeklokke'.

Ved å velge 'ny' kommer man inn på skjermbildet for å lage en ny aktivitet. Her er det selvsagt mulighet for å sette inn start- og stopp-tidspunkt, hvor lang pause man har hatt, klient, prosjekt, underprosjekt, aktivitet, timepris, distanse reist og mye mer som senere vil gi grunnlag for en total regning.

Stoppeklokkefunksjonen tar deg inn på samme skjermbilde, men forskjellen her er at den nå teller tiden selv og du kan ikke endre stoppdatoen. Prøver man på det, klager programmet om at det sikkert ikke er meningen. Programmet har dermed også en del ekstra feilsjekking i forhold til de andre, noe som gjør det mer stabilt, men også noe større i antall kilobyte.

Ved å trykke på menyknappen kommer man inn på de få valgene som ikke er dekket med snarveiknappene, som stort sett bare er hjelp, sortering, filtrering av viste oppføringer og sletting av oppføringer.

PC-programmet er noe helt for seg selv. I tillegg til funksjonene som er i TimeLogg har TimeLogger en stor mengde nyttige funksjoner. Programmet må nesten bare testes for å få oversikten over alt som ligger der. Faktisk er det en hel database for seg selv, med alle funksjonene det måtte by på. Dette er kanskje litt i meste laget for folk flest, men det betyr også at man kan koble denne mot andre databaser, og hvis noe skulle skje med en verdifull database, så kan man leie inn eksterne folk til å fikse problemet.

En av de kanskje absolutt viktigste funksjonene i programmet er likevel at det er innebygget støtte for å skrive ut fakturaer, og man kan til og med lage sine egne maler eller endre på innebygde.

For å ta steget helt ut, har firmaet som lager programmet til og med lagt ut opplæringsvideoer på nettstedet sitt.

Det anbefales på det sterkeste å hente ned demoversjonen og ta en titt på det hvis man har behov for et skikkelig verktøy til timeregistrering. Og hvis man jobber i et større miljø, så finnes det også funksjoner for at flere personer kan bruke samme program og koble databasene sammen.

Les fortsettelsen av testen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra