BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dips tar over helsemarkedet

Bodø-selskapet Dips sikrer seg Helse Øst, og blir dominerende på elektroniske pasientjournaler.

22. aug. 2008 - 08:49

Helsevesenet har et stort effektiviseringspotensiale, og et av områdene det forventes størst gevinst på, er på innføringen av elektroniske pasientjournaler.

De fire helseforetakene stod fritt til å velge hvert sitt system, men nå er Dips i ferd med å ta over markedet.

Etter å ha signert avtale med Helse Sør-Øst, har Bodøs-elskapet tre av de fire regionale helseforetakene. Det gir selskapet en tilnærmet monopolposisjon, men det er også med på å forenkle mulighetene for å utveksle pasientjournaler på tvers av helseforetakene.

Suksessen har gjort Dips til et av landets raskest voksende teknologiselskaper. I 2004 omsatte selskapet for 40 millioner kroner, og i år forventer selskapet å nå en omsetning på 130 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

For å klare det må selskapet rekruttere aggressivt, og hittil i år har selskapet gjort 45 nyansettelser.

- Vi er stadig på jakt etter flere, men det er en kamp om hodene, sier Tor Arne Viksjø, administrerende direktør i Dips, til Dagens Næringsliv.

Konkurrentene Siemens og TietoEnator har begge slitt i dette markedet, og de deltok ikke i anbudsrunden for rammeavtalen med Helse Sør-Øst.

Dips er godt fornøyd med å ha utkonkurrert sine store internasjonale konkurrenter, og lover kraftig satsning på videreutvikling selv om konkurransen har blitt mindre.

- Gjennom den utviklingen vi har ledet an, har faktisk Norge kommet i ledelsen internasjonalt i forhold til å realisere digitale sykehus uten papirjournaler. Nå skal vi gå videre, sier Viksjø til Dagens Næringsliv.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.