BEDRIFTSTEKNOLOGI

Doble prosessorer i Intel-bladservere

Intel er klar med doble prosessorer til bladservere. Dell og Fujitsu-Siemens blir blant de første leverandørene av de nye serverne.

20. mars 2002 - 10:25
TransmetaIntel

Intel kunngjorde i går sitt første toprosessorsystem beregnet på bladservere, med hovedkort fra en rekke uavhengige leverandører. Systemene bruker lavspente utgaver av Pentium III-prosessoren i 800 MHz, med støtte til opptil 4 GB SDRAM minne per toprosessorsenhet og 133 MHz buss. De produseres med en 130 nanometers prosess.

Ytelsen er oppgitt å være 63 prosent høyere enn Intels enprosessor bladserverenhet, med enkel 700 MHz prosessor. Prosessorene drives i 800 MHz av en spenning på 1,15 volt, og krever 11,2 watt hver.

De første bladserverne med doble Intel-prosessorer vil være leveringsklare fra blant andre Dell og Fujitsu Siemens "seinere på året".

Typiske oppgaver for de tettpakkede serverne vil være brannmurer og webtjenere.

Intel har varslet kraftigere Xeon-baserte bladservere med DDR-minne en gang i framtiden, men er ikke villig til å presisere når disse kan tenkes å gjøres tilgjengelig.

Sun er ventet å kaste seg inn på bladservermarkedet med systemer basert på både Intel-prosessorer og egne UltraSparc-prosessorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.