JUSS OG SAMFUNN

Doméne-kåte dansker

Danske selskaper og privatpersoner reserverer doméne-navn i en hastighet som bringer etternavnet .dk inn på en tredjeplass blant nasjonale Internett-adresser. Strengere registreringsregler er hovedårsaken til at Norge henger etter.

Therese Werenskiold
10. juni 1999 - 05:12



Hilde ThunemNORIDdigi.noi slutten av april var registrert totalt 27.633 .no-adresser


Basse Bergquist i Foreningen af Internetleverandører i Danmark sier til Jyllands-Posten at Sverige og Norge ligger langt etter fordi de er mye mer restriktive og krever blant annet organisasjonsnumre for å reservere et domenenavn.

I januar 1997, da domenenavnene ble frigitt, var det kun registrert 8000 .dk-adresser. I mai i fjor var det blitt 50.000.Mange av de danske domenenavnene er passive og blir ikke brukt. Selskaper har registrert alle avarter av sitt firmanavn for å hindre at andre bruker dem.

Tall fra registreringsselskapet GDNS Technologies (tidligere NetNames) viser at det totalt finnes 7,3 millioner .com-adresser og 538.000 .net-adresser. Tyskland er med 358.000 .de-adresser det landet med flest nasjonale Internett-adresser. Statistikken viser også at det ukentlig registreres mer enn 250.000 domenenavn på verdensbasis. Det er i alt registrert 8.242.326 domener i dag, ifølge Jyllands-Posten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra