JUSS OG SAMFUNN

Domenepirater i hardt vær

Om Network Solutions mister sitt domenemonopol til neste år, risikerer de millionkrav for etterbetaling av ubetalte domener. Dermed spøker det også for pirater som til nå har fråtset i selskapets dårlige rutiner.

Morten Øverbye
30. apr. 1997 - 11:00

Når den amerikanske vitenskapsstiftelsen National Science Foundation sier opp avtalen med Network Solutions, vil den amerikanske riksrevisjonen gå gjennom registreringsselskapets bøker, for å se hvor mange domenenavn som har blitt registrert.

Etter avtalen mellom stiftelsen og Network Solutions, skulle et av stiftelsens fond få tredve prosent av inntektene fra registreringene. At Network Solutions har hatt dårlige innkrevingsrutiner, og derfor latt en del domenenavn få stå ubetalt, kan derfor komme til å koste selskapet dyrt.

- Hvis noen har registrert eller fornyet et domenenavn, er vedkommende pliktig til å betale, og etter den avtalen Network Solutions har inngått, er selskapet pliktig til å kreve inn disse pengene. Derfor er de også skyldig penger for navn som ikke er betalt, sier riksrevisjonen i en rapport.

Rapporten konkluderer med at beløpet bør gå direkte til den amerikanske vitenskapsstiftelsen, og ikke til en ny registreringsenhet slik Network Solutions har foreslått.

Dermed kan det også spøke for domenepirater som til nå har fråtset i registreringer av navn de ikke har hatt planer om å betale for. For det er neppe sannsynlig at Network Solutions ønsker å sitte igjen med regningen alene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.