BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dømt hacker oppfordrer til bedre datasikkerhet

Hackeren Kevin Mitnick, som nylig ble løslatt fra fengslet, oppfordrer nå den amerikanske kongressen til å bedre myndighetenes datasikkerhet etter de siste månedenes hacker-angrep på noen av verdens mest populære nettsteder.

Therese Werenskiold
3. mars 2000 - 15:29
Kevin MitnickBBC News

Mer om dommen, fengslingen og løslatelsen kan du lese her:
Kevin Mitnick løslatt
Fengslet cracker reddet fra overivrig anklager
Mitnick erklærte seg skyldig


Ifølge BBC skal Mitnick ha uttalt at i løpet av hans 20-årige hackerkarriére, har han klart å komme gjennom hvert eneste av de systemene han har forsøkt på, unntatt ett.

Amerikanske myndigheter har nå utarbeidet et lovforslag som krever bedre datasikkerhet, og Mitnick mener dette var et 'godt skritt på vei'.

Regjeringen bør, ifølge Mitnick, også lære opp de ansatte til å være oppmerksom på teknikker hackerne bruker - også kalt 'gagging', eller sosial hacking, som rett og slett er å bløffe ansatte for å få oppgitt passord og tilgang til datasystemene.

Selv har Mitnick, ifølge BBC, overbevist medarbeidere hos Motorola om at han var en tidligere ansatt i selskapet, og dermed har han fått oppgitt passord og nettverkstilgang.

Han skal også ha lurt en resepsjonist hos AT&T til å tro at han var en av de ansatte, hvorpå resepsjonisten sendte ham passordet på faks. Mitnick fikk da tilgang til telegigantens globale nettverk.

En av senatorene opplyste at visse deler av regjeringens datasystemer allerede har fått besøk av hackere, men ingen av angrepene har ført til ødeleggelser.
Det er et tidsspørsmål før det skjer, sa han under høringen.

En av topplederne i Cisco, Charles Giancarlo, mener det ikke er nødvendig med nye lover for å få bukt med sikkerhets-problemet. Ifølge Giancarlo er det samarbeid - ikke reguleringer, som vil sørge for at sikkerheten blir forbedret. Samtidig mener han det er viktig at nett-tilgangen skal være bredest mulig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra