RESULTATERFINANS

Dr. Koop trenger førstehjelp

Den amerikanske helsetjeneesten Dr. Koop trenger muligens økonomisk førstehjelp. Ifølge en rapport fra selskapets revisorer vil Dr. Koop trenge mer penger til å opprettholde driften.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. apr. 2000 - 09:32

Revisorene til netthelsetjenesten dr. Koop har stilt spørsmålstegn ved selskapets evne til å fortsette som før.

Grunnen er at selskapet ikke tjener nok penger til å opprettholde driften, og at man derfor må ut på kapitalmarkedet for å sanke inn driftsmidler. I rapporten konkluderes det med at Dr. Koop ikke har tilgjengelig kapital for å drive som normalt de neste 12 månedene.

Det er selskapets negative cash-flow (det går langt mer penger ut av selskapet enn inn) som har bekymret revisorene, skriver Reuters. Saken kan faktisk ende i skifteretten, om selskapets aksjonærer ikke spytter inn kapital. Dr. Koop gikk på børs i juni 1999 og er som de fleste andre dot com selskaper: Driver med underskudd. Og selskapet er så absolutt ikke alene. I slutten av mars skrev digi.no om CDnow som også går en tung tid i møte, det samme gjelder nettdagligvare-selskapet Peapod som kan ha brent for mye penger. Også dette selskapet kan havne i skifteretten.

Les mer om kapitaltørke blant dot com selskaper:


Stor amerikansk nettbutikk konkurstruet
USA: - Dotcom selskaper vil gå tom for cash

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.