BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dra-og-slipp-standard for X-Windows

I dag regnes "Drag-and-Drop"-funksjonalitet (DND) som en selvfølge i kommersielle applikasjoner. Derfor er DND innebygget i de fleste operativsystemer. Unntaket er X Windows, hvor det inntil nå ikke har vært noen standard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 1998 - 11:53

Drag-and-Drop-funksjonalitet har riktignok eksistert for X Windows, det vanligste grafiske brukergrensesnittet over mange Unix-varianter. Problemet har bare vært at forskjellige grupper har laget sine egne protokoller. Dette har medført at programmer skrevet for en protokoll ikke kan kommunisere med programmer skrevet for en annen. Dette tilfredsstiller selvsagt ikke det fundamentale kravet om at DND skal la brukeren dra data fra ethvert program over til hvilket som helst annet.

Nå har en gruppe utviklere fullført versjon 2 av XDND-protokollen. Gruppen har blant annet bestått av utvikleren av JX, John Lindal, Arnt Gulbrandsen ved Troll Tech og Elliot Lee ved Red Hat Software. Denne protokollen støttes av JX og Qt, samt at den vil snart også støttes av Gtk. Dette betyr at programmer skrevet for Gnome eller KDE, samt programmer som Code Crusader, XEmacs og Arrow, alle vil kunne fungere sammen på den samme arbeidsflaten.

(Kilder: Slashdot, John Lindals JX-sider)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra