RESULTATERFINANS

Dramatisk vending i Merkantildata

Merkantildata melder om at de ikke klarer å innfri deres egne målsetninger, akkurat slik aksjemarkedet har fryktet de siste ukene. Samtidig splittes selskapet og Adolfsen lever på lånt tid.

Oddmund Grøtte
21. juni 2001 - 08:36

Det kom en dramatisk børsmelding fra Merkantildata ASA her på morgenkvisten. Selskapet nedjusterer tidligere prognoser. I vår forventet ledelsen i Merkantildata at resultatet før avskrivninger ville bli på 250 millioner kroner, men dette nedjusteres kraftig i dagens børsmelding fra selskapet. Eterra AS forventes å få et resultat litt bedre enn null, mens Ementor ASA forventes å få et resultat på litt over 100 millioner kroner.

Samtidig vil Merkantildata meddele at styret vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling der styret vil foreslå å splitte Merkantildata ASA i to separate enheter: Eterra og Ementor. Begge skal børsnoteres. Tom Adolfsen står i sin stilling som konsernsjef i Merkantildata til fisjonen er gjennomført, i tillegg er han konstituert som konsernsjef i Eterra frem til ny konsernsjef er ansatt. Merkantildatas administrasjon og styre har i en lengre tid vurdert alternative strategiske tilpasninger av selskapet, herunder splitting.

- Vi mener tidspunktet nå er riktig, og har derfor bestemt å foreslå for generalforsamlingen å dele selskapet. Bakgrunnen for denne beslutningen er behov for å skape sterkere fokus og dedikasjon for videreutvikling av selskapene Eterra og Ementor, sier Riulf R. Rustad, styreformann i Merkantildata ASA i en børsmelding.

For å sikre Eterra tilstrekkelig langsiktig finansiell handlefrihet planlegges det en emisjon på inntil 300 millioner kroner i forbindelse med delingen av selskapet.

- Selskapets leder gjennom 14 år, Tom Adolfsen, har ledet selskapet fra nærmest ingenting til et av Nordens største IT selskaper. Adolfsen skal nå fullføre den restrukturering som ble påbegynt i fjor før han trekker seg ut av konsernet, sier Rustad.

- Jeg er motivert til å fullføre den ryddejobben vi sammen har startet på. Målet er å gjøre huset rent og pent, slik at nye krefter kan konsentrere seg om realisering av selskapets strategi og vekst. Nå må vi oppover i etasjene og ikke ødelegge 'gølvene' til Rustad, sier Tom Adolfsen i børsmeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra