BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dramatiske priskutt fra Intel

Intel har fremskjøvet sitt planlagte priskutt på Pentium MMX-prosessorer til august. En talsmann for selskapet benekter at priskutten har sammenheng med den tøffe konkurransen fra AMD og Cyrix.

Eirik Flaa
13. juni 1997 - 11:49

Intel har fremskyndet sin planlagte priskutt fra november til august i år. Priskuttet, som gjelder Intels Pentium MMX prosessorer, er ganske dramatisk; 233 MHz-varianten går ned fra 594 dollar til 378 dollar, 200 MHz-en fra 492 dollar til 247 dollar og 166 MHz-en fra 270 dollar til 142 dollar.

Også prisene på lavstrømsprosessorer til bærbare maskiner vil kuttes; 166 MHz-varianten faller fra faller fra 508 dollar til 341 dollar og 150 MHz-en fra 336 til 236 dollar. I tillegg vil det slippes en ny 133 MHz-variant for bærbare, som vil koste til 176 dollar.

En talsmann for Intel benekter overfor ZDnet at priskuttet har noe med den tøffe konkurransen selskapet har fått fra sine rivaler AMD og Cyrix, men de aggressive prisene disse to selskapene har satt på sine Pentium II-alternativer skulle likevel tilsi at dette er en av årsakene. Spesielt Cyrix har priset brikkene sine svært aggressivt. Den såkalte 6x86MX-prosessoren til Cyrix ligger prismessig rundt halvparten av Intel brikkene med tilsvarende ytelse.

Både AMD og Cyrix sine prosessorer passer dessuten til den såkalte Sokkel 7 standarden, noe som betyr at den benytter samme type hovedkort som den resterende Pentium-serien. Disse kortene er langt rimeligere enn de nye kortene som behøves for å bruke de nye Pentium-brikkene fra Intel, men så langt gjelder altså bare priskuttene Pentium MMX-brikkene.

Ytterligere priskutt er ventet fra Intel i november. Da kommer også de første prisreduksjonene på Intels Pentium II-prosessorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.