BEDRIFTSTEKNOLOGI

DRP: Internett-protokoll for fildistribuering og -replikering

Netscape og push-spesialisten Marimba har fremmet DRP (Distribution and Replication Protocol for W3C. Protokollen støttes av blant andre Novell, Sun, Sybase, Symantec og Toshiba.

Eirik Rossen
27. aug. 1997 - 11:16

DRP-protokollen betraktes som en utvidelse av hypertekst-protokollen HTTP. Formålet er å gjøre det enklere og mer effektivt å automatisere oppdatering av data og programvare på klienter over Internett og intranett. DRP skal støttes av fremtidige utgaver av Netscapes server- og klientprogramvare, når den nye standarden er blitt formelt godkjent av W3C (World Wide Web Consortium).

Ifølge Netscape vil bruken av DRP gi bedre ytelse på Internettet, fordi tilgjengelig båndbredde utnyttes mer effektivt. Prinsippet er at man ikke kringkaster alle filene som oppgraderte dokumenter eller programmer består av, men bare de filene som er trengs for å oppdatere klienten. Denne prosessen er kjent som differensiell oppdatering.

I forbindelse med kunngjøringen ble det bemerket at verken Oracle eller Microsoft var med. Talspersoner for Netscape nektet å kommentere dette forholdet, utover å si at begge var invitert.

En talsperson for Microsoft, Tom Johnston, fortalte nyhetstjenesten Newsbytes at man ser positivt på DRP-forslaget, og betrakter det som et viktig skritt i retning av å utvikle en Internett-standard for DAV (distributed authoring and versioning - distribuert forfatting og versjonering) som skal være en mer omfattende tilnærming til alt som har med datadistribusjon å gjøre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.