BEDRIFTSTEKNOLOGI

Du får Internett via stikkontakten i år

Mot slutten av året kan privatpersoner og bedrifter i Oslo, Asker og Bærum få Internett over strømnettet. Fordelen er at alle hus og leiligheter har et ferdig lokalnett.

24. jan. 2001 - 11:45
Viken Energinett

Telenor

Comuniq ASAAscom



Viken Energi har kjørt et prøveprosjekt med 13 husstander i høst og lovet å lansere et tilbud til innbyggere i Oslo, Asker og Bærum allerede i januar/februar.- Ascom er dessverre forsinket med spesialmodemene, forteller Vibeke Strømme, direktør for forretningsutvikling i Viken Energi til digitoday.no. Men hun innrømmer også at Viken Energi heller ikke er helt klare med planene sine.


- Vi holder på å legge våre forretningsplaner. Målet er å tilby Internett til våre kunder til en konkurransedyktig pris sammenlignet med Telenors ADSL-tilbud. For å gjøre dette må vi investere en del for å få koblet opp alle transformatorstasjonene våre, forteller Strømme. Dette går raskt, det viktigste er når og til hvilken pris vi kan kjøpe strømmodemer.

Men Viken Energi har en stor fordel overfor Telenor. Får du Internett over strømkabelen inn i huset, har du allerede et nettverk med uttak i alle rom. For strømmodemet kan kobles til alle stikkontaktene i huset/leiligheten.

Gjennom stikkontakten skal kundene få en Internett-linje med en fart på 2 Mbit i sekundet.
- Farten vil øke raskt - Ascom og en rekke andre leverandører kappes om å lage raskere utstyr, forteller Strømme. Sammen med Internett-tilkobling skal vi tilby IP-telefoni.

Neste trinn for Viken Energi er et pilotprosjekt med 500-1.000 brukere i noen utvalgte områder i Oslo. Dette skal skje til høsten.
- Vi håper å kunne lansere et tilbud til vanlige kunder mot slutten av året, forteller Strømme til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra